Cloud Affairs Quiz 12 October 2017 Today Topic is Indian History. Very Useful Bits and Very Important Bits, this is aToday Cloud Affairs Topic

Ashoka Image

Cloud Affairs Question and Answer 12 October 2017

1. When was the Indus Valley Civilization?
a) B.C 2000 to 1750           b) B.C 1000 to 500
c) B.C 1000TO 1700           d) B.C 2500 to 1750
Answer: d

2.The term used more frequently in the Rigveda
a) OM              b) Jana
c) Gow            d) Vish
Answer: a

3. How many times OM Word is used in the Rigveda
a) 1020          b) 574
c) 1500          d) 1028
Answer: d

4. How many of the epics
a) 5           b) 2
c) 4           d) 3
Answer: b

5. The name of the wife of Bharata
a) Srutha Keerthi                b) Sambhavi
c) Maandavi                       d) Urmila
Answer: c

6. Ravana’s wife name
a) Mandodhari             b) Maandavi
c) Sambhavi                d) Madhuri
Answer: a

7. Who wrote the Mahabharata in Sanskrit?
a) Thikkana                   b) Vyasudu
c) Erranna                      d) Valmiki
Answer: b

8. Mahabharata is the original name
a) Vijaya Samhit                 b) Sankal
c) Jaya Samhitha                 d) Mahalayam
Answer: c

9. Mitravinda’s husband name
a) Sri Krishnudu               b) Ravanudu
c) Bharath                       d) Lankeshawar
Answer: a

10.Jaina Mata founder
a) Gowtham Bhuddhudu          b) Rushabhanadhudu
c) Ramakrishna                      d) Ashoka
Answer: b

11. The original name of the Buddha
a) Gowtham                   b) Sidhu
c) Siddhardhudu            d) Ashoka
Answer: c

12. Buddha is the person of any country
a) India                       b) Bangladesh
c) Nepal                      d) Pakistan
Answer: c

13. Alexander’s father’s name
a) Philip                    b) Parusuram
c) Deriyas                 d) Seleucus
Answer: a

14. Who is the greatest of the ancient Pallava’s?
a) Simha Vishnu                          b) Mahendra Varma
c) Narasimha Varma                    d) Shivaskandhana Varma
Answer: d
15. Dynasty ruled Delhi for a long time
a) Thuglak                 b) Khilji
b) Sayyad                  d) Lodi
Answer: a

This is a Today Cloud Affairs Topic. Write The Daily Test Exam, Goto Daily Test Menu and Write the Exam, Thanks for Vist the Site.

More Stories

10 October 2017 Current Affairs