Cloud Affairs Quiz Today 8 October 2017 Topic is General Science. Very Useful Bits Question and Answers With Explain, Affairs Cloud Quiz Topic Science Please Read and Comment on the Box.

Cloud Affairs

1. The number of colors that the eye can recognize
a) 15                           b) 17
c) 19                           d) 16
Answer: d

2. Which animal does not have eyelids
a) Fish                        b) Dove
c) Deer                       d) Cow
Answer: a

3. Skin disease in the following
a) Ninomiya                    b) Astiyo Malesiah
c) thyroid                       d) Pellagra
Answer: d

Science GK Bits

4. The number of bones in the newborn baby
a) 400                                b) 300
c) 350                                d) 206
Answer: b

5. The reason for the bones to be tight
a) Coliseum Phasparas                          b) Magenius
c) Salpur                                             d) Helium
Answer: a

6. The small intestine is of length
a) 7m                                     b)8m
c) 9m                                     d) 10m
Answer: a

7. The person who found the ECG
a) Valium Harvey                             b) value
c) Einthoven                                   d) Instin
Answer: c

8. A scientist Name who discovered bacteria
a) Leuven Hook                        b) Eren bag
c) Einthoven                            d) Valar
Answer: a

9. The National Aids Control Program started when
a) 2000                                    b) 1998
c) 1999                                    d) 2001
Answer: c

10. Aids Information Toll-Free Number
a)1056                               b) 1097
c) 108                                d) 101
Answer: b

11. Which is the largest Category in the Zoology?
a) Protozoa                                  b) Porifera
c) Analida                                     d) Arthropoda
Answer: d

12. Larva of Mosquito
a) Magat                          b) Riglar
c) Ameeba                       d) Guylian
Answer: b

13. Study of fruit
a) Pomology                             b) Somatology
c) Spermatology                       d) Pyrus Malus
Answer: a

14. Ant study
a) Epicultucher                        b) Myrmecology
c) Sericulture                          d) Hemolysis
Answer: b

15. Poisonous fish
a) stone Fish                           b) Flying Fish
c) Rhincodon                           d) still back Fish
Answer: a

More Stories

This is a Today Cloud Affairs Topic, Please Dialy Vist the Site, Tomorrow topic is History, Only India History very Useful Bites Don’t Miss, and Tomorrow Current Affairs Bites Don’t Miss.

LEAVE A REPLY