Cloud Affairs GKTODAY Question And Answers. 10 October 2017 Today Topic is Chemistry Bits Only, Only General Chemistry Bits Very Useful Bites. This a Today Cloud Affairs Topics

Cloud Affairs 10 October 2017

Cloud Affairs GK Question and Answer 10 October 2017

1. The Element term was originally introduced by the which scientist
a) Robert Bail                           b) Berjllium
c) Hook                                   d) Thomes
Answer: a

2. The most accessible Element in the Earth
a) Gold                                  b) Silver
c) Helium                              d) Oxygen
Answer: d

3. The most accessible Element in the Earth’s layers
a) Gold                                b) Silver
c) Silicon                             d) Aluminium
Answer: d

4. Co2 percent in the air
a) 1%                                  b) 1.7%
c) 0.03%                             d) 0.03%
Answer: c

5. Carbon percent of human body
a) 70%                           b) 50%
c) 90%                           d) 55%
Answer: b

6. Madame Curie found the which element
a) Cm                               b) Es
c) Fm                               d) No
Answer: a

7. Enstine found the which element
a) Cm                                 b) Es
c) Fm                                 d) No
Answer: b

8. The element of “Gm” is found in any country
a) Poland                             b) the USA
C) Japan                              d) Garmani
Answer: d

9. What is the PH value of urine?
a) 6.4-6.8                   b) 4.8- 7.5
c) 3                            d) 1
Answer:b

10. What is the PH value of Soda Water?
a) 4.4                      b) 6.6
c)5.5                       d) 7.7
Answer: c

11. What is the Element used for making foams in Soaps
a) Sodium                       b) Potassium Stiyaret
c) Ethylin                        d) Co2
Answer: b

12. Dry lime Formula
a) Ca(OH)2                     b) CaCo3
c) CaO                            d) KOH
Answer: c

13. Which Percentage Carat Copper is accompanied by 22-carat gold
a) 2                              b) 3
c) 2.5                           d) 3.5
Answer: a

14. Which percent of Copper in 18 karat gold
a) 30%                          b) 25%
c) 28%                          d) 27%
Answer: b

15. The metal showing Radioactivity
a) Calcium                             b) Capar
c) Radium                              d) Magnesium
Answer: c

This is a Today Topic Thanks For Viste the Site. Please Write the Today Test Exam goto Daily Test Menu and Write the Exam.

More Stories