AffairsCloud presents to you the total and essential day by day current Affairs October 14 Quiz 2017 to accomplish more stamps in Banking, Insurance, UPSC, SSC, CLAT, Railway and all other focused Exams. We have arranged the current illicit relationships test from our present issues today refreshes. this is Affairscloud

Affairscloud

AffairsCloud Question and Answers 14 October 2017

1. Who is the father of Indian space exploration
a) Vikram Sarabhai    b) Abdul Kalam
c) Satish Davan         d) U.R Rao
Answer: a

2. When was he established ISRO?
a) 1960    b)1965
c)1969     d)1970
Answer: C

3. who is the ISRO first chairman
a)Vikram Sarabhai     b) Abdul Kalam
c) Satish Davan         d) U.R Rao
Answer: a

4. Who has worked for the longest time for ISRO?
a)Vikram Sarabhai      b) Abdul Kalam
c) Satish Davan          d) U.R Rao
Answer:c

5. The ISRO’s first rocket launch took place in any year
a)1963       b)1962
c)1960       d)1965
Answer: a

6. Which country was the first person to send humanity into space?
a) America                b) China
c) Japan                   d) the Soviet Union
Answer: d

7. What is the third country that sent man into space
a) America              b) China
c) Japan                d) the Soviet Union
Answer: b

8. Which is the world’s first experimental Artificial satellite
a) SPUTNIC-1      b) Rodasi
c) Aryabatta        d) Bhaskara
Answer: a

9. Who is the person made Aryabhata?
a)Vikram Sarabhai      b) Abdul Kalam
c) Satish Davan          d) U.R Rao
Answer: d

10. India’s first communication satellite
a) Bhaskara                b) Rodhasi
c)APPLE                     d) Rohini
Answer: c

11. Where is the INS Ghaji Navy Company?
a) Mumbai         b) Chennai
c) Vizag            d) Kochi
Answer: c

12. Where is the ins Garuda Naval Corps?
a) Mumbai     b) Chennai
c) Vizag        d) Kochi
Answer: d

13. What was the first battle tank made at India
a) Vyjayanthi                   b) Santhi
c)Victor                           d) Arjun
Answer: a

14. Jaguar fighter was purchased from any country
a) Japan           c) Russia
c) France         d) England
Answer: d

15. India is the largest nuclear reactor Name
a) Apsara       c) Druva
c) Star           d) Diamond
Answer: c

This is today Cloud Affairs Topic

More Stories

13 October 2017 Current Affairs